Your search results

Ermelo – Koningin Emmalaan 1

€ 739.000,- k.k.
VideoErmelo – Koningin Emmalaan 1

Details

Charmant landhuis in de villawijk van Ermelo

Wie gecharmeerd is van oude architectuur en bouwstijlen, moet zeker een bezichtiging plannen in dit landhuis. De woning is eind jaren 40 ontworpen door architect Klijnstra. Deze architect heeft veel landhuizen ontworpen en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Het huis is ontworpen in ‘shake hands stijl’: een bouwstijl uit de Wederopbouwperiode (1945-1960), waarbij traditionele baksteengevels en vormmiddelen worden gecombineerd met moderne materialen en constructiemethoden. Een mengvorm tussen de traditionele en moderne bouwmethoden. Het leidt tot woonhuizen waar de tand des tijds geen vat op lijkt te hebben.

Het resultaat is een zeer origineel riet gedekt landhuis mét betonnen verdiepingsvloeren en een hoektoren. De woning bevat nog veel originele details. Zo vindt u in de woonkamer nog origineel ‘getrokken glas’, een schouw van natuursteen met een open haard en een houten ingebouwde locker-kast. Ook is er op diverse plekken nog origineel glas in lood aanwezig met ijzeren raamboompjes.

Om deze redenen is de woning dan ook aangemerkt als beeldbepalend pand door de Gemeente Ermelo.

De huidige bewoners hebben de woning op onderdelen gemoderniseerd. Dit is wel met respect voor de stijl van de woning gedaan. Zo is er bijvoorbeeld een authentieke ‘Piet Zwart (varengroene) keuken’ geplaatst. De ‘Piet Zwart keuken’ was de eerste Bruynzeel keuken ooit en rolde in 1938 van de band. Naast de keuken zijn ook de badkamer, het toilet en de groepenkast vernieuwd. Elektra, waterleiding en riolering is in de loop der jaren ook grotendeels vervangen.

De woning ligt in de stijlvolle ‘Koninginnebuurt’ van Ermelo. Een wijk die gekenmerkt wordt door ruime percelen met vrijstaande woningen, veel groen en veel privacy. En toch zeer dichtbij alle voorzieningen in het centrum van Ermelo.

Indeling
begane grond: entree met ruime hal en wenteltrap in de toren. Toilet en toegang tot de aangebouwde garage. De garage is in spouw gebouwd en kan voor meerdere doeleinden worden ingericht.
Woonkeuken met eethoek en keukenblok. Woonkamer met houtkachel en openslaande deuren naar het terras.
Via de wenteltrap toegang tot de eerste verdieping: groot overloop. Vier slaapkamers waarvan een slaapkamer met toegang tot het balkon. Een badkamer met ligbad en douche, wastafel en een tweede toilet. Vaste (smalle) trap naar de tweede verdieping.
Tweede verdieping: een slaapkamer, een tweede zolderkamer en veel opbergruimte.

Er is nog een vrijstaande houten berging aanwezig.

Koopprijs
€ 739.000,- k.k.
Bouwvorm
bestaande bouw
Status
Verkocht onder voorbehoud
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
154 m2
Perceel oppervlakte
1.500 m2
Bouwjaar
1949
Soort woning
landhuis
Type woning
vrijstaande woning
Aantal verdiepingen
4
Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
5
Adres: Koningin Emmalaan 1
Postcode: 3851 RJ
Plaats: Ermelo
rookkanaal
aangebouwd steen