header_image
WoningNieuwbouw
Advanced Search
we found 0 results
Your search results

Vestiging Nunspeet opent expositie van Nunspeetse kunstenaars tijdens Nacht van Nunspeet

Geschreven door Philipine Vinke on 24 juli 2015
| 0

interieur vinke veluwe makelaars 2015 07Op donderdag 27 augustus is er in het centrum van Nunspeet weer de ‘nacht van Nunspeet’.  Tot 21.00 uur is het kantoor van Vinke Veluwe Makelaars aan de Spoorlaan 1 geopend voor iedereen. Je kunt ons team ontmoeten, maar ook kunst kijken. We hebben schilderijen van klassieke Nuspeetse kunstenaars  opgehangen en ook is er keramiekunst van een hedendaagse kunstenaar. De eigenaar van de schilderijen èn de keramiek kunstenares zelf zijn aanwezig.

Particuliere collectie

Uit de particuliere collectie van een Nunspeetse verzamelaar hangen op het kantoor van Vinke Veluwe Makelaars 10 werken van grote ‘Nunspeetse’ kunstenaars. Van Jos Lussenburg tot Jaap Hiddink en van Gerrit Bakker tot Edzard Koning, allen zijn ze vertegenwoordigd. De verzamelaar is zelf aanwezig om uitleg te geven bij de doeken. Mocht je vallen voor een werk, de werken zijn gerrit bakker 2015 07geprijsd.  Je hoeft overigens niet te denken aan wereldprijzen. Een ingelijste tekening van Jos Lussenburg is al te koop voor 120 euro.

Harmke Zwep keramiekunst

Ook Harmke Zwep is aanwezig en toont haar keramiek. Harmke werkt met verschillende kleuren en vormen, haar werken worden uniek door de afwerking. Zo werkt ze met glazuur harmke zwep bollen 2015 07en oxides en stookt ze zelf raku. Ook de werken van Harmke Zwep zijn te koop. Harmke exposeert vaker en produceert in haar eigen atelier in Doornspijk. “Mijn huis aan de Schootbruggeweg 20 staat nu te koop bij Vinke Veluwe, dus als iemand toevallig vragen over dat huis heeft, kan ik ze gelijk beantwoorden”.

 

Kostenloze galerie

Vinke Veluwe Makelaars is nog maar net begonnen met het exposeren van kunst in haar vestiging in Nunspeet. “We doen dit om aan te sluiten bij Nunspeet Kunstenaarsdorp” zegt Philipine Vinke. “Zelf ben ik erg geinteresseerd in de ‘oude’ kunstenaars die nu in het Noordveluws Museum zijn vertegenwoordigd. Maar ik draag evenzogoed de hedendaagse kunstenaars een even warm en misschien zelfs nog warmer hart toe. Ik ben zeker van plan om vaker kunst in onze vestiging ten toon te stellen. En ik zie een mooie combinatie met onze klanten. Vaak kom ik in de huizen die we verkopen kunst tegen van ‘eigen bodem’. Zo weet ik dat mijn klanten zijn geïnteresseerd in kunst. En onze vestiging in Nunspeet vinden we een stuk gezelliger sinds er al die mooie kunst hangt. We vervullen zo een klein beetje een de functie van een Galerie, en doen dat kosteloos. Zo kunnen we een steentje bijdragen aan Nunspeet Kunstenaarsdorp.”

De schilderijen blijven hangen tot het najaar. De werken van Harmke Zwep zijn maar kort te bewonderen bij Vinke Veluwe Makelaars, zij exposeert namelijk alweer in het eerste weekeinde van september tijdens de Kunstroute Noordwest Veluwe.

Ben je kunstenaar of verzamelaar en wil je wel eens exposeren bij Vinke Veluwe? Neem dan vooral contact op.