Your search results

Teamwork: makelteam kijkt kunst af van 2 sterrenrestaurant

Geschreven door Philipine Vinke on 7 december 2015
| 0
????????????????????????????????????

topteam

Vorige week stopte het pop-up restaurant van De Wereld Draait door.De initiatiefnemers besoten te sluiten  na 2 slechte recensies. Volgens de culinair journalisten waren de hoge verwachtingen niet waar te maken. Er is van alles over gezegd en geschreven in de vaderlandse pers. Eén ding is voor mij duidelijk: Je bouwt niet binnen twee weken een perfect team. Dat geldt voor een toprestaurant: je krijgt niet binnen een of twee jaar een Michelinster. Ook een makelteam stamp je niet eventjes uit de grond.

Dit jaar waren we bij Vinke Veluwe Makelaars, Verzekeringen en Hypotheken (We bestaan al meer dan 35 jaar) vroeg met onze functioneringsgesprekken. Ik vind het altijd leuke gesprekken omdat we rustig, zonder de waan van alledag achteruit en vooruit kunnen kijken. We hebben een fantastisch team (“wij van wc-eend…”). En dat mag best wel eens gezegd worden. Niet alleen binnenskamers, maar ook buitenshuis. Vandaar dat jullie mogen meelezen hoe ik mijn team ervaar, en wat er zo leuk/goed aan het team van Vinke Veluwe is.

  1. Ken elkaars talenten. Dagelijks bespreken we de ‘werkvoorraad’. Wie is er met onderhandelingen bezig? Welke koopakte moet er worden gemaakt? Welke klanten gebeld? Onderling verdelen we de taken. We herkennen en erkennen elkaars talenten. En dat wordt ook gezegd: “jij moet die bezichtiging doen, die klant past bij jou.” Of “ik zal die koopakte even maken, daar zitten namelijk wat bijzonderheden in”. Zomaar twee gevleugelde uitspraken die je kunt tegenkomen in ons overleg. Het gaat zelfs zover dat iemand die niet bij het werkoverleg is (bezichtigingen gaan altijd voor) toch taken toebedeeld krijgt. En dat mag: als het team je iets vraagt weet je dat jij de beste persoon voor die klus bent.
  2. Bespreek fouten en verbeterpunten. Natuurlijk gaat niet alles goed. We zijn mensen en maken fouten. Grote én kleine. We bespreken alles, zonder met de vinger te wijzen. Wát ging er fout, wie lost het probleem op, waarom ging het fout en wat gaan we in de toekomst doen om deze situaties te voorkomen? Soms passen we een werkwijze aan. Dat gaat zover dat we zelfs onze workflows regelmatig aangepast hebben aan een veranderende markt en veranderende werkwijzes. Natuurlijk wachten we niet op fouten. Een verandering signaleren we in het team en we spelen er op in. Dat houdt het werk aangenaam.
  3. Ontwikkel je. Iedereen volgt cursussen. Zo is onze Assistent-Makelaar hard bezig om Kandidaat-makelaar te worden. En onze secretaresse studeert om geregistreerd Assistent-Makelaar te worden. Onze HBO-er start in 2016 een opleiding tot Hypotheekadviseur. Laatst kwam een makelaar terug van de permanente educatie en trok aan de bel (zie punt 2): door zijn opmerking kiezen we nu een ander webcontent programma. Opleidingen hebben zin: persoonlijke groei vertaalt zich in prettig in je vel zitten. En dat vertaalt zich weer in klinkende munt.

Dus in willekeurige volgorde: Tienke, Gerda, Gerard, Leo, Erik en Marlon: bedankt voor jullie werklust, eerlijkheid, gezelligheid, efficiëntie én kritische houding. Dankzij jullie ga ik altijd met plezier naar de kantoren.

Wij gaan binnenkort met het team eten in een 2-sterrenrestaurant in Harderwijk . Even checken of we nog wat van het team van het Nonnetje kunnen leren.

Ik wens iedereen een waardevol 2016 met veel teamspirit.

Philipine Vinke