Bekijk de nieuwbouw Oud Duyn te Ermelo
Als makelaar richten we ons op Noord-West Veluwe. Met een team van toegewijde Veluwnaren.
Wonen is een werkwoord. En werken doe je in teamverband. Dat team bestaat voor ons niet alleen uit onze makelaars, en onze medewerkers binnendienst, maar ook uit onze opdrachtgevers en klanten. Samen maken we de Veluwe de mooiste plek om te wonen.
Bekijk nieuwbouw Oud Duyn

Harderwijk - Tabaksweg 33

Algemeen

Algemene kenmerken
Vraagprijs
Bouwvorm
STATUS
woonoppervlak
perceel
bouwjaar
soort woning
type woning
verdiepingen
slaapkamers
kamers
975.000
Bestaande bouw
Verkocht
172
5592
1938
Woonboerderij
Vrijstaande woning
4
4
6

Adres

Adresgegevens
Harderwijk
Tabaksweg 33
plan een bezichtiging

Op een schitterende locatie aan een rustige weg met enkel bestemmingsverkeer staat deze monumentale woonboerderij met dubbele bewoning en diverse opstallen op een royaal perceel van 2.650 m².

Wat een heerlijke woonomgeving is dit; aan de rand van de woonwijk met een doodlopende weg aan beide kanten. Een basisschool en een winkelcentrum zijn op loopafstand gelegen; het bruisende stadscentrum én de levendige boulevard met het aangrenzende Veluwemeer zijn op fietsafstand goed bereikbaar. Bent u een echte natuurliefhebber en geniet u van heerlijke wandelroutes of eindeloze fietstochten? Zowel het Beekhuizerzand als de uitgestrekte Veluwse bosgebieden zijn op korte afstand gelegen.

De woonboerderij is gebouwd in 1938. In 1987 is de woning aan de binnenzijde gesplitst voor ‘aanleunwoning’. De gemeente Harderwijk heeft hiervoor een vergunning afgegeven waardoor er nu twee zelfstandige wooneenheden zijn ontstaan. Daarnaast staat de gemeente niet onwelwillend tegenover het plan voor een extra bouwkavel om een vrijstaande woning te realiseren op de zuidzijde van het perceel.

Zowel de woonboerderij als ook het bakhuis en de schuur met rietenkap zijn gezamenlijk als gemeentelijk monument aangemerkt. De woonboerderij is wel gedateerd en dient op onderdelen gemoderniseerd te worden conform de huidige eisen van wooncomfort. Bijkomstig voordeel is dat voor renovatie en onderhoud van monumentale panden flinke subsidiemogelijkheden beschikbaar zijn (zie ook punt 97 van de 'Informatielijst bij de verkoop van de woning', zoals achterin deze brochure is opgenomen). Voor de toekomstige bewoners een mooie kans om op deze droomlocatie een warm en sfeervol eigen thuis te realiseren!

Via het met grind aangelegde tuinpad bereikt u de overdekte entree van nummer 33 met de volgende indeling:
Begane grond: entree/hal, woonkamer met keukenopstelling en voorzien van gaskachel, tussenhal met trapopgang naar 1e verdieping en meterkast, toiletruimte, sanitaire ruimte met douche, 1e slaapkamer met wastafel.
Aan de achterzijde bevindt zich de overdekte entree van nummer 35 met de volgende indeling:
Begane grond: entree/hal, kast met opstelplaats voor cv-ketel (Intergas, 2022), toiletruimte, badkamer voorzien van ligbad, douche, wastafelmeubel en aansluiting voor de was-apparatuur, bergkast, keukenruimte voorzien van eenvoudige keukenopstelling en met toegang tot de kelder, woon-/eetkamer voorzien van gaskachel. Vanuit de keuken toegang tot de tussenhal met trapopgang naar 1e verdieping.
1e verdieping: overloop met kastenwand en dakraam, drie slaapkamers en toiletruimte.
Via een luik is er toegang tot de bovengelegen vliering.

En dan de tuin ….. gelegen rondom de woning en voorzien van grindpaden direct om de woonboerderij met aangrenzend stukken gazon. Op het perceel staan een aantal opstallen waaronder een grote kapschuur met garage, stenen schuur met rieten kap en een bakhuisje.

Bijzonderheden:
- Monumentale woonboerderij met diverse opstallen op een royaal perceel van 2.650 m²;
- Gelegen aan de rand van een woonwijk, aan een rustige doodlopende weg met enkel bestemmingsverkeer;
- Op loopafstand van basisschool en winkelcentrum; op fietsafstand van het stadscentrum en boulevard én nabij het Veluwemeer, Beekhuizerzand en de uitgestrekte bossen;
- De woonboerderij dient op onderdelen gemoderniseerd te worden aan de huidige eisen van wooncomfort;
- Vergunning gemeente Harderwijk voor splitsen van woonboerderij in twee zelfstandige wooneenheden;
- Gemeente staat niet onwelwillend tegenover het plan om op de zuidzijde van het perceel een extra vrijstaande woning te realiseren;
- Volledig woonprogramma op de begane grond;
- Drie slaapkamers op de 1e verdieping;
- In en om de woonboerderij ervaart u optimale privacy;
- In 2022 nieuwe cv ketel (Intergas) geplaatst;
- Grondwaterinstallatie aanwezig;
- De eigendomsoverdracht zal plaatsvinden bij De Jonge en Smit notarissen te Harderwijk;
- Gebruiksoppervlakte wonen ca. 172 m² (overige inpandige ruimte 55 m² en externe bergruimte 292 m²); inhoud wonen ca. 854 m³.

Ziet u zich hier al wonen? Vrijstaand aan de rand van de woonwijk op loop- of fietsafstand van winkelcentra met alle gewenste voorzieningen en toch ook een beetje het gevoel van landelijk wonen? U bent van harte welkom om deze woonboerderij te bezichtigen; wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en de mooie locatie!

Wonen is een werkwoord. En werken doe je in teamverband. Dat team bestaat voor ons niet alleen uit onze makelaars, en onze medewerkers binnendienst maar ook uit onze opdrachtgevers en klanten. Samen maken we de Veluwe de mooiste plek om te wonen.
© 2022 - Vinke Veluwe Makelaars
crossmenu