Your search results

5 Voorbereidingen voor de beste woningfotografie

Geschreven door Philipine Vinke on 17 augustus 2016
| 0

5 MAKELAARSTIPS DIE KOMEN VÓÓR DE FOTOGRAAF

Hoe bereid je je voor op de beste woningfotografie? Die vraag wordt ons vaak gesteld. We weten allemaal dat we er met alleen opruimen niet zijn. Dit zijn onze 'geheime' makelaarstips. Als je langs de lijnen van de volgende vijf tips denkt: bereid ook jij je voor op de mooiste fotoreportage.

1. BEREID DE BUREN VOOR

Kopers komen niet alleen voor jouw huis, maar ook voor de buurt. In sommige wijken staan auto's voor buurhuizen geparkeerd. Spreek met de buren af dat jij op de dag van fotografie de plekken voor jouw huis bezet, zodat je de auto('s) kunt wegzetten als de voorkant van het huis wordt gefotografeerd.

2. DOE EEN VOORVERHUIZING

Je hebt opruimen en opruimen. En de beste manier van opruimen voordat je foto's maakt (en kijkers ontvangt) is die waarbij je je inboedel met minstens 20% indikt. De kunst is om vast een 'voorverhuizing' te doen. Kijk kritisch naar wat je allemaal in huis hebt. Wat gooi je zeker weg als je gaat verhuizen? Breng dat naar de kringloop, of geef het weg. Zijn er dingen die je nu niet nodig hebt maar wel bewaart? Stop die vast in dozen en berg het op in een vertrek wat niet wordt gefotografeerd: een zolder, een garage. Je kunt ook tijdelijk opslag huren.

Je kunt tijdelijk opslag huren.

3. GEEF MEEKIJKERS GEEN KANS

Je foto krijgt aandacht. Soms ook van kwaadwillenden. Dure TV? Die willen we niet op de foto. Computerapparatuur en ook waardevolle kunst houd je uit het zicht. Sleutels nooit aan binnenkanten van buitendeuren laten zitten: We willen niet dat iemand ziet waar het makkelijk binnenkomen is.

4. JE BADKAMER IS HET MOEILIJKSTE VERTREK.

Regel 2 geldt voor de badkamer tot de vierde macht. Haal alle flesjes, flaconnetjes, matjes, badjassen en handdoeken uit je badkamer. Al die zaken, hoe klein ook, geven namelijk een rommelig beeld. Zet hoogstens 2 of drie mooie flesjes terug. En zorg voor een paar opgevouwen handdoeken.

5. HAAL JE AUTO VAN DE OPRIT

Niet alleen de auto van de buren (regel 1) mag niet op de foto. Wij raden iedereen aan om zijn/haar eigen auto van de oprit af te halen. Niet alleen omdat het huis dan beter uit komt, maar ook omdat het geparkeerde volume licht wegneemt uit het huis.